Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Rondje Pietersberg

50 tips voor Limburg: Rondje Pietersberg

Als je als toerist een goede indruk van Maastricht wil krijgen, begeef je je het beste naar de Pietersberg. Vanaf de parking Luikerweg nabij het Fort kun je de stad al uit de hoogte bekijken. Natuurlijk kun je kiezen voor een bezoek aan Fort of Grotten, maar een korte rondwandeling in de buitenlucht kan ook.

Vanaf het plateau boven op de berg ga je meteen links langs Landgoed Sint Pieter naar de kerk van St Pieter-boven (tegenover Huis de Torentjes), dan rechts via de oudste Limburgse Lourdesgrot (Ursulinenweg 3) naar Buitengoed Slavante, en door het bos omhoog naar Hoeve en Ruïne Lichtenberg, langs de St. Rochuskapel. Via de Zonnebergweg kom je bij het glazen uitkijkpunt over de ENCI-groeve, tevens het officiële eindpunt van het Pieterpad. Heb je veel tijd, dan daal je nog even af, anders keer je via het plateau terug naar de parking

Een hapje en een drankje

Chalet Bergrust bovenop de berg biedt in de eerste plaats een prachtig uitzicht over de stad, zeker vanaf het terras. Hier kun je terecht voor vlaai, broodjes, ijs en ook warme gerechten. Lokale klassiekers zoals ‘Tête de veau’ met frites. Onderaan de berg op de Observantenweg is Danyel een van de gezellige buurtrestaurants. De chef is klassiek geschoold en houdt van goed eten.

Luikerweg 71A, Maastricht (NL) – bergrust.com

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu