Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Openluchtmuseum De Locht in Melderslo

50 tips voor Limburg: Openluchtmuseum De Locht in Melderslo

In het dorp Melderslo (gemeente Horst aan de Maas) treft u al sinds 1990 het openluchtmuseum De Locht, tevens het Nationaal Champignon en Asperge Museum, aan.

Het voornamelijk door vrijwilligers bestierde complex herbergt diverse heemkundige en historische collecties, en er is van alles interactief te beleven. Ik mocht het museum een aantal jaren geleden bij gelegenheid van hun 25 jarig bestaan heropenen, waarbij weer nieuwe elementen waren toegevoegd. Een zorgvuldig opgebouwde replica van een oude kapel bijvoorbeeld bevat een grote verzameling heiligenbeelden. Op diverse dagen (check de site) vinden er demonstraties van ambachten, of optredens van musici of artiesten plaats. Eigen horeca en shop zorgen ervoor dat je er makkelijk vele uren kunt doorbrengen.

Een hapje of een drankje

Voor elk wat wils, dat is de formule van grand café De Sevewaeg in Sevenum, een ruime zaak met een groot terras. Hier kun je terecht voor koffie, vlaai en vele biersoorten, maar ook voor een grote menukaart, van carpaccio tot uiensoep, van schnitzel tot saté. Zeker geschikt voor wie met de hele familie op stap is. Bij Smaakboerderij De Gastendonk in Horst kun je de eigen verbouwde groenten en andere producten kopen, je kunt ze ook in het restaurant voor je laten klaarmaken. Alles gericht op vers en gezond.

Broekhuizerdijk 16D, Melderslo (NL) – delocht.nl

hide auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.