Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Nationaal Park de Maasduinen, Landgoed de Hamert, gemeente Bergen

50 tips voor Limburg: Nationaal Park de Maasduinen, Landgoed de Hamert, gemeente Bergen

Wie Limburg zegt, zegt ook natuur. Liefst drie Nationale Parken liggen (deels) in deze provincie, waaronder dat van De Maasduinen, dat aan de rechteroever van Gennep tot Venlo reikt. Je kunt er wandelen, fietsen en natuur ontdekken en beleven. Het zuidelijke deel valt grotendeels samen met Landgoed De Hamert, een natuurgebied met zowel droge als natte heide en diverse vennen. Het landgoed wordt beheerd door Het Limburgs Landschap. Diverse malen werd ik als stadsmens er rondgeleid en steeds verrast door de rijke flora en fauna (vogels). Als je echt geïnteresseerd bent, vraag dan een bezoek onder leiding van de boswachter aan. Maar ook zonder gids is het meteen genieten. 

Een hapje of drankje in de buurt

 In Well bevinden zich twee laagdrempelige horecazaken, waar je terecht kunt voor een pannekoek, tomatensoep, kroket of kipfilet. 

Het ene is restaurant De Wellsche Hut aan de Wezerweg, de andere Bosbrasserie in de Sluis aan de Bosserheide, helemaal in het groen met een mooi terras. 

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu