Home > Travel > 50 Tips voor Limburg: Maas-Binnenvaartmuseum en haven in Maasbracht

50 Tips voor Limburg: Maas-Binnenvaartmuseum en haven in Maasbracht

Maasbracht was lange tijd de grootste binnenhaven van Nederland, en is nog steeds een belangrijk knooppunt in het scheepsvervoer. Een bezoek aan het Maas-Binnenvaartmuseum is een aanrader voor iedereen die meer over deze bedrijfstak én bijzondere plek in verleden en heden te weten wil komen.

Wist u bijvoorbeeld dat er in het laatste oorlogsjaar meer dan 260 schepen door de bezetter tot zinken werden gebracht, zodat het grootste scheepskerkhof van Nederland ontstond? De haven kun je ook van het water bekijken. Een rondvaart met de ‘Gouverneur van Limburg’, een nog door mij in de stromende regen mede-gedoopt schip, laat je het grote sluizencomplex van Rijkswaterstaat beleven. Kortom: iedereen met een kloppend nautisch hart mag de haven van Maasbracht en museum niet overslaan.

Havenstraat 12, Maasbracht (NL) – maas-binnenvaartmuseum.nl

Een hapje en een drankje

Twee aantrekkelijke zaken aan het water. De ene is Restaurant Da Vinci, de sterrenzaak die geldt als een van de bekendste gastronomische restaurants van Limburg. De ander is Restaurant de Kolentip, dat een meer toegankelijke, populaire kaart voert met dito prijs.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu