Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Limburgs Openluchtmuseum de Eynderhoof

50 tips voor Limburg: Limburgs Openluchtmuseum de Eynderhoof

Deze seizoensattractie (april t/m oktober) ligt aan de rand van Nederweert, in Nederweert-Eind, en bestaat uit een ensemble van historische boerenverblijven en schuren.

Tientallen vrijwilligers runnen dit museum, en velen treft u aan, in de weer met het uitoefenen van oude ambachten of het vertellen over gebruiken op het Noord-Limburgse platteland. Er wordt in het bakkes vlaai gebakken, in de stroopkokerij wordt appel- of perenstroop gemaakt, en in de hoeve kunt u genieten van streekproducten. Op een aantal dagen per jaar (zie de website) brengen vrijwilligers in historische kledij het verleden tot leven in een soort van re-enactment. Het museum prikkelt dan al uw zintuigen.

Een hapje of drankje in de buurt

Restaurant Diverso aan de Brugstraat in Nederweert is hét culinaire adres van deze plaats. Met een mediterraan georiënteerde keuken en een zuiderse inrichting.

Aan de rand van het Weerterbos, aan de Heugtenbroekdijk, ligt helemaal in het groen Huyskamer Daatjeshoeve. Met een gevarieerde keuken met ambities, vriendelijk geprijsd.

Milderspaat 1, Nederweert-Eind (NL) – eynderhoof.nl

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu