Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Landgoed Geijsteren

50 tips voor Limburg: Landgoed Geijsteren

Vlak tegen de grens met Noord-Brabant, in de gemeen­te Venray, vindt u het Landgoed Geijsteren. Sinds 2 eeu­wen is het in bezit van de familie De Weichs de Wenne. De boerderijen, maar ook de huizen in het dorp die tot het landgoed behoren, zijn herkenbaar aan de zwart-witte lui­ken. In het bos treffen we de 17e eeuwse St. Willibrordus­kapel aan, maar ook de watermolenhoeve de Rosmolen. Het Kasteel werd in het laatste oorlogsjaar verwoest. Toen ik er een paar jaar geleden met baron Caspar de Weichs de Wenne rondwandelde kon hij mij met overtuiging uit­leggen waarom hij de ruïne op een bijzondere wijze con­solideerde.

Daarmee is Geijsteren zowel een verwijzing naar een rijke geschiedenis, als ook naar de zinloosheid van oorlog en geweld. Het 700 hectare groot natuurgebied nodigt uit tot wandelen. Als u een Pieterpad-loper bent, passeert u van­zelf dit groene gebied aan de Maas.

Maasheseweg 4, Geijsteren-Venray (NL) – landgoedgeijsteren.nl

Een hapje of drankje in de buurt

Liefhebbers van de gastronomische keu­ken vinden hier vlakbij het sterrenrestaurant Brienen aan de Maas in Well. Mooi uitzicht vanuit de klassieke dinerzaal, buiten een heerlijk terras aan het water. Verfijnde keuken. Overdag ook kleine gerechten voor passanten.

Hoeve De Boogaard aan de Wansummer­weg in Geijsteren is een familieres­taurant met eerlijke gerechten.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu