Home > Travel > 50 tips voor Limburg: La Biomista in Genk

50 tips voor Limburg: La Biomista in Genk

La Biomista is het levenswerk van Limburgs kunstenaar Koen Vanmechelen. Hij werd bekend door zijn werk The Cosmopolitan Chicken Project waarin hij de kip centraal stelde en nationale kippenrassen kruiste tot kosmopolitische kippen.

Niet zomaar een kunstenaar dus maar iemand die werkt rond bioculturele diversiteit en de interactie tussen kunst en wetenschap. Een bijzonder thema maar mijn vriend Koen Vanmechelen is dan ook een bijzonder mens. Koen en zijn team hebben in samenwerking met de stad Genk op het voormalige en vele hectaren grote mijnterrein in Zwartberg/Genk het centrum La Biomista geopend. Het is niet zo eenvoudig om onder woorden te brengen wat La Biomista precies is. De kunstenaar zelf beschrijft La Biomista als volgt: een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Het is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. La Biomista is gelegen midden in het volkse Zwartberg waarbij ook de bewoners betrokken worden met het project.

Een hapje of drankje in de buurt

La Botte aan de Europalaan in Genk is een van bekendste Italiaanse restaurants van Vlaanderen. De originele Siciliaanse keuken en de bruisende sfeer zijn daar debet aan.

Een architectonisch fraai modern restaurant met uitzicht op de golfbaan is De Kristalijn bij hotel Stiemerheide. Al jaren bekroond met een ster, een feest om hier te genieten van de modern Franse keuken.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

hide auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.