Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Kloosterdorp Steyl

50 tips voor Limburg: Kloosterdorp Steyl

In het Vaticaan is de naam Steyl bekender dan die van Maastricht. Reden: in 1875 kwam de Heilige Arnoldus Janssen hiernaartoe en stichtte het klooster St.Michaël, waar in de loop der jaren vele duizenden missionarissen (van het Goddelijk Woord) zijn opgeleid. Een paar jaar later volgde ook de stichting van een vrouwelijke tak door de Zalige Helena Stollenwerk . Uiteindelijk verrezen vier grote kloosters. Het Michaël-klooster (met name de dubbelkerk) is te bezoeken, evenals het missiemuseum, de botanische tuin, het wereldpaviljoen, en de tot Limburgs Schutterijmuseum verbouwde parochiekerk. Dat alles maakt Steyl tot een dorp vol inspiratie, waar de Limburgse internationale ziel voelbaar is.

Een hapje en een drankje

Restaurant Aubergine is hier een gevestigde naam op gastronomisch niveau. Mooi terras en vanuit het restaurant een mooi uitzicht. Vanuit Steyl met het veerpont even de Maas over, dan ben je meteen bij MAES21. Een huiselijke zaak met een toegankelijke eerlijke keuken. Groenten en kruiden komen uit eigen tuin.

 

Plantsoen 42, Heesch (NL) – kloosterdorpsteyl.nl

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu