Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Klooster Wittem

50 tips voor Limburg: Klooster Wittem

Vanaf de Rijksweg Gulpen – Vaals is het imposante klooster van Wittem niet te missen. Voor vele Limburgers is een voettocht naar Wittem in hun familietraditie bekend. Voor vele noden en vragen trok én trekt men naar Wittem om een kaars te branden bij de heilige Gerardus Majella, of voor de icoon O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand. Tegenwoordig komt men overigens ook per auto. Het klooster was tot voor kort het huis van de paters redemptoristen, maar wordt nu verbouwd voor de functie wonen met zorg.

Maar de neo-barokke kloosterkerk, de Gerarduskapel en de historische bibliotheek blijven voor publiek toegankelijk. Gelukkig, omdat Wittem bij de Limburgers hoort, maar ook omdat het een prachtige plek is van waaruit je de omgeving (Kasteel, dorp Eys, miljoenenlijn) makkelijk kunt verkennen.

Wittemer Allee 32, Wittem (NL) – kloosterwittem.nl

Kasteel Wittem heet tegenwoordig Château Wittem en is door de nieuwe eigenaar grondig gerestaureerd. De hotelkamers zijn bijzonder luxueus en ook het restaurant straalt klasse uit, evenals het heerlijke terras. Adres met grandeur.

Hotel – restaurant – eetcafé In den Roden Leeuw van Limburg aan de Wittemer Allee oogt heel klassiek maar niet ingeslapen. Klassieke basale gerechten, vergezeld van mooie lokale bieren

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu