Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Kapel O.L.Vrouw van Genooy in Venlo

50 tips voor Limburg: Kapel O.L.Vrouw van Genooy in Venlo

Je kunt in Limburg op talloze plekken terecht bij Maria, in vele verschijningsvormen en onder vele namen (van Sterre der Zee tot Koningin van de Vrede).

Voor het opsteken van een kaars, een moment van bezinning. Een mooie plek ligt iets ten noorden van Venlo, vlakbij de Canon-Océ fabrieken in een klein parkje: de kapel van O.L.Vrouw van Genooy, genoemd naar de nabijgelegen hoeve. De huidige, deels 17e eeuwse kapel heeft een aanbouw van de hand van architect Pierre Cuypers. Het Mariabeeld is eveneens uit de 17e eeuw. Er worden regelmatig missen gelezen, ook in de openlucht in het processiepark, waaronder de jaarlijkse mis van mannenkoor Venlona, waarvan de Gouverneur van Limburg beschermheer mag zijn. Een traditierijke plek, even omrijden zeker waard.

Een hapje en een drankje

Hotel-restaurant Valuas ligt op korte afstand, mooi aan de Maas, met een heerlijk terras. Als gast kun je kiezen uit het sterrenrestaurant of de brasserie. Kwaliteit verzekerd. Herberg ut Gildehoes aan de Stalbergweg is een bruin eetcafé met populaire kaart. Je kunt binnen en buiten zitten. Pal aan de fietsroute richting het buitengebied.

Genooyerweg 58, Venlo (NL) – kapelvangenooy.nl

hide auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.