Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Jachtslot Mookerheide in Molenhoek

50 tips voor Limburg: Jachtslot Mookerheide in Molenhoek

Veel noordelijker kun je in Limburg niet gaan: in de punt van de provincie, aan de grens met Gelderland, ligt het robuuste art nouveau Jachtslot Mookerheide bij het dorp Molenhoek. Meer dan honderd jaar geleden op het hoogste punt van de Mookerhei gebouwd, vormt het nu het centrum van een door de Vereniging Natuurmonumenten gecreëerd Landgoed.

Ik was er al een aantal keren te gast en zag dat het dringend aan restauratie toe was. Daar is men gelukkig mee begonnen, maar het omliggende gebied was en is vrij toegankelijk. Hopelijk kunt u op niet al te lange termijn ook binnen weer in grandeur verblijven. Nu moet u het met uw verbeelding doen aan oude tijden, zoals die van de Slag op de Mookerhei in 1574 tot die van de gastvrijheid van het hotel-restaurant tot voor enige jaren. 

Heumensebaan 2, Molenhoek (NL) – natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-mookerheide

Een hapje en een drankje

Herberg ’t Zwaantje aan de Groesbeekse weg ligt mooi in het groen en biedt een totaal concept. Er zijn vier slaapkamers, je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Of gewoon een kop koffie drinken met vlaai. 

Groesbeekseweg 106, Mook (NL) – t-zwaantje.nl

Ietsje chiquer is De Plasmolense Hof aan de Rijksweg in Plasmolen, Een klassiek restaurant met dito kaart met mooi gedekte tafels en een verzorgd terras. 

Rijksweg 203, Plasmolen (NL) – deplasmolensehof.nl

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu