Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Het wijnkasteel Genoelselderen in Riemst

50 tips voor Limburg: Het wijnkasteel Genoelselderen in Riemst

 In Limburg is het goed leven. Onze vriendelijkheid, onze warme gastvrijheid maar ook onze liefde voor lekker eten en drinken zijn alom gekend. Met misschien wel de typische Limburgse vlaai als uithangbord. 

Sedert vele jaren, vandaag meer dan ooit, kan je bij onze lokale producten ook de Limburgse wijn vinden. Wijnbouw is in onze regio met een sterke opmars bezig. Meer en betere wijndomeinen. En wijnen zorgen ervoor dat de wijncultuur, die eeuwen geleden begon met de komst van de Romeinen, weer volop in de belangstelling staat. Limburgse wijnen halen ook prijzen binnen, nationale en internationale. 

Wijnkasteel Genoelselderen van de familie van Rennes is met 22ha aan wijngaarden ons grootste wijndomein. Je kan er de wijngaarden bezoeken, het productieproces volgen en natuurlijk ook proeven van de uitstekende wijn van het huis. Op een gezellige en aangename manier. Voor wie goesting heeft om ook de andere Limburgse wijnen te proeven en een van de ondertussen bijna 20 andere wijndomeinen van Belgisch-Limburg te bezoeken, doe gerust. Je wordt overal op een warme manier ontvangen. Op z’n Limburgs.

Kasteelstraat 9, Riemst (BE) – wijnkasteel.com

Een hapje of drankje in de buurt

 Een spectaculaire horecalocatie is Onder de Brug in Vroenhoven-Riemst, pal langs het verbrede Albert-kanaal. Een modern ingerichte brasserie met een ruim terras. Maar je kunt ook op het wijndomein zelf eten met een toegankelijke kaart. Dat alles op een prachtig terras of binnen in de sfeervolle horecaruimte. En uiteraard wordt wijn van het huis geschonken. 

Maastrichtersteenweg 212, Riemst (BE) – onderdebrug.be

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu