Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Het Openluchtmuseum van Bokrijk

50 tips voor Limburg: Het Openluchtmuseum van Bokrijk

In België is, zeker voor de mensen van mijn generatie, 1958 het jaar van de Expo. In dat jaar vond namelijk in Brussel de gekende wereldtentoonstelling plaats. Minder mensen weten dat in datzelfde jaar, bijna gelijktijdig met de Expo, ook het Openluchtmuseum van Bokrijk – tussen Hasselt en Genk – officieel werd geopend door koning Boudewijn. Sindsdien is ons Openluchtmuseum dé toeristische trekpleister van Limburg.

In het openluchtmuseum vind je een unieke verzameling authentieke gebouwen – met hun inboedel – afkomstig uit verschillende Vlaamse regio’s en tijdperiodes. Zo vind je in het museumdeel Haspengouw een kopie van het dorpje Ulbeek zoals het er midden de 19de eeuw uitzag.

Maar het museum is veel meer dan een verzameling oude gebouwen. Zo vind je er ook een permanente tentoonstelling over de jaren 60 van de vorige eeuw, de ‘Sixties’ . Daarnaast wordt er met project BKRK het vakmanschap van vroeger nieuw leven in geblazen.

Vlak bij de ingang van het Openluchtmuseum heb je de misschien wel grootste speeltuin van België, een favoriete bestemming van vele Vlaamse schoolreizen.

Een hapje en een drankje

‘t Poorthuys aan het Herkenrodeplein is een gastronomisch adres met uitgebreide kaart en mooie wijnen. Wat eenvoudiger is het aanbod bij de modern ingerichte Bistro Koetshuis vlakbij de ingang van Bokrijk. Voor een Caesar salade of spareribs met Bokrijkse honing.

Bokrijklaan 1, Genk (BE) – bokrijk.be/nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.