Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Het Maasplassengebied, Roermond en omgeving

50 tips voor Limburg: Het Maasplassengebied, Roermond en omgeving

Ik vertel het graag: op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg ligt het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland (én België): de Maasplassen, ontstaan door de grindwinning vanaf de 2e wereldoorlog, tussen Maaseik (B) en Beesel (NL).

En rond en in dit gebied van ruim 30 km2 is inmiddels een dichte infrastructuur ontstaan van recreatieparken, campings, jachthavens en scheeps-services. Je kunt er zeilen, roeien, zwemmen, varen, luieren, sporten of vissen. En niet te vergeten: ook aan de natuur is gedacht, met stiltegebieden, het natuurgebied de grensmaas en andere prachtige natte gebieden. Limburg is in de ware zin des woords een trotse waterprovincie. En dat blijft menige bezoeker uit andere streken verbazen.

Een hapje of drankje in de buurt

Hotel de Oolderhof aan de Broekstraat in Herten is met de tijd meegegaan. Niet alleen het hotel biedt alle service van deze tijd, het restaurant ernaast en ook de hippe beachclub brengen een sfeer van echte gastvrijheid.

NU Nautilus ligt op een unieke locatie aan de Maasboulevard in Roermond. Vanuit het terras een mooi uitzicht over de jachthaven en de Maasplassen. Interieur en kaart zijn hip en ‘spicy’.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu