Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Fietsen door het water in Bokrijk

50 tips voor Limburg: Fietsen door het water in Bokrijk

 Al meer dan 20 jaar maak ik iedere week een wandeling in het domein Bokrijk. Deze plek da’s voor mij een uur of anderhalf het hoofd leegmaken en genieten van de prachtige natuur van het Vijvergebied Midden-Limburg. Het uitgestrekte domein Bokrijk – gelegen tussen Hasselt en Genk – is vooral gekend van zijn openluchtmuseum. 

Maar sinds 2016 kan je er ook fietsen en wandelen door het water. Dat dit een unieke beleving is, ontging zelfs Time magazine niet: dit wereldbekende blad bekroonde knooppunt 91 van het Limburgse fietsroutenetwerk tot een van de honderd “greatest places in the world”. 

De magie schuilt in zijn eenvoud: je fietst of wandelt tweehonderd meter dwars door een vijver. Toen we ‘fietsen door het water’ officieel openden in 2016 – het is een initiatief van het provinciebestuur – was het een koude en natte dag. Maar sindsdien beleefden vele mensen er warme en mooie momenten. Zo werd onlangs de miljoenste bezoeker door gedeputeerde Philtens in de bloemetjes gezet. 

Een hapje of drankje in de buurt

Restaurant Het CORdAAT op de Corda-campus in Hasselt is een moderne, comfortabel ingerichte zaak met een ruime keuze aan gerechten, van risotto funghi tot tonijn alla puttanesca. Ook een groot vegetarisch aanbod. 

Wie toch al lekker gefietst heeft door en langs het water, die kan zichzelf daarna belonen met een echt mooie culinaire zaak, namelijk Innesto bij het luxe feestcomplex De Barrier in Houthalen. Koen Verjans kookt al jaren op sterrenniveau in een lichte, smaakvolle stijl.’ 

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu