Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel

50 tips voor Limburg: Fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel

Onze provincie mag zich al jaren (en zeer terecht) een fietsparadijs noemen. Knooppunt 272 van het Limburgse fietsroutenetwerk – beter gekend als ‘Fietsen door de bomen’ – is één van de parels aan onze kroon. Hier fiets- of wandel je over een 700 meter lange brug, die tot 10 meter hoogte gaat. Omdat je in één richting fietst of wandelt én het fietspad voldoende breed is om met z’n tweeën naast elkaar te fietsen, verloopt alles bovendien op een veilige manier. Zo geniet je vanuit een uniek perspectief van de prachtige natuur van Noord-Limburg. 

Ik had het voorrecht om op 14 juni 2019 samen met gedeputeerde Igor Philtjens en burgemeester Jan Dalemans deze fietsbrug als een van de eersten te mogen beleven. Een verrassende en bijzondere ervaring. Ondertussen hebben vele duizenden fietsers mijn ervaring kunnen delen en heeft het project ook al tal van prijzen gewonnen. 

Na die opening in 2019 ben ik er dan ook dikwijls terug geweest. Fietsen door de bomen verveelt nooit en is altijd verrassend. 

Een hapje en een drankje

Wie van het fietsen honger krijgt, kan bij De Kruimel in de Pundershoekstraat in Hechtel-Eksel terecht voor huisgemaakte broodjes, salades en pasta’s. 

Voor uitgebreid eten en drinken is Brasserie Notariaat in de Heerstraat in Hechtel-Eksel een aangenaam adres. Héél veel streekbieren op de kaart en ook talloze gerechten, van diverse soepen en salades tot vis en vleesgerechten. 

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.