Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Discovery Museum Kerkrade

50 tips voor Limburg: Discovery Museum Kerkrade

Limburg is meer dan mooi landschap, goed toeven en prachtige monumenten. Het is ook een streek waar hard werd en wordt gewerkt. In de streek rond Kerkrade startte de steenkoolwinning, die tot de belangrijkste industrietak van Limburg in de 20e eeuw zou uitgroeien.
Geen wonder dat het belangrijkste industrie en wetenschapsmuseum van het zuiden in Kerkrade is gevestigd: het Discovery Museum. Een ideale bestemming om zowel van het industrieel verleden kennis te nemen, als van de nieuwste technieken, die zelfs een gouverneur niet begrijpt. Of bezoek het grote 3D-filmtheater. Er is in elk geval veel door de bezoekers zelf te ontdekken en te doen. Een interactief dagje uit.

Een hapje of drankje in de buurt

De Markt ligt op loopafstand en daar is De Kantien van Tous een aantrekkelijke zaak. Een mooi pand met ruim terras. Binnen over drie open etages een moderne entourage. Een smakelijke eigentijdse keuken en een gevarieerd wijnaanbod.

Aan diezelfde Markt is Café SuuS een aangenaam adres. Daar ga je voor lekker bier, goede wijn en zogeheten ‘bites’, oftewel kleine gerechtjes.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu