Home > Travel > 50 tips voor Limburg: De Japanse tuin in Hasselt

50 tips voor Limburg: De Japanse tuin in Hasselt

Hoe komt er een Japanse tuin in Hasselt? Alles is te verklaren door de vriendschapsbanden die Hasselt sinds 1985 onderhoudt met de stad Itami in Japan. Beide steden vonden dat hun vriendschap zichtbaar moest zijn in beide steden. Zo schonk Hasselt een torenbeiaard aan Itami en kreeg Hasselt een tuin van haar zusterstad in Japan. Sinds 1992 is die Japanse tuin een van de toeristische trekpleisters van Hasselt.

Een Japanse tuin zet aan tot rust en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Op een bankje luisteren naar de watervallen, wandelen door het afwisselende landschap en zelfs genieten van een echte theeceremonie, je kan het er allemaal.

In 2016 mocht ik er samen met de burgemeester en de Japanse ambassadeur een vredesbel inhuldigen. Symbool voor de jarenlange diplomatieke relaties tussen Japan en België maar nog meer een symbool van vrede, tegen de waanzin van de oorlog. Een verwijzing naar de ‘bell of freedom in Hiroshima.

In Hasselt en omgeving vind je trouwens nog meer prachtige tuinen : de Kruiden- en Inspiratietuin op de abdijsite in Herkenrode, het Arboretum in het Domein Bokrijk en de romantische tuin van Dina Deferme in Stokrooie bij Hasselt.

Een hapje en een drankje

De Zwaan ligt in Godsheide en is een tot brasserie omgetoverd café. Deels nog ‘bruin’ ingericht. In de orangerie is er volop ruimte voor een goede stevige maaltijd. L’Aperi vino aan de Zuivelmarkt is de naam van een populair Wine & Food café, gevestigd naast de Goei Goesting, van dezelfde eigenaar

Gouverneur Verwilghensingel 15, Hasselt (BE) – visithasselt.be

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu