Home > Travel > 50 tips voor Limburg: De Achelse kluis in Hamont-Achel

50 tips voor Limburg: De Achelse kluis in Hamont-Achel

De abdij van Achel ligt in het meest noordelijke puntje van de provincie Limburg. Deels in België, deels in Nederland. De Achelse kluis is een voormalige cisterciënzersabdij, gelegen op een prachtige site, omgeven door rustgevende en weidse natuurgebieden.

Het is daarom een uitgelezen plek voor fietsers en wandelaars. Maar ook een plaats van bezinning, ontspanning, geschiedenis en smaak, want er worden originele trappistenbieren gebrouwen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog liep de grens tussen bezet België en neutraal Nederland dwars door de abdij. Onder Duitse dwang moest daarom een deel van de abdij worden afgebroken. De ‘Doodendraad’ herinnert nog aan die periode.

Een hapje en een drankje

Het ligt hier voor de hand om het huisgemaakte trappistenbier te proeven in de eigen herberg, waar ze ook abdijsoep en abdijbrood serveren. Meer culinair is het bij Food Emotions, een moderne Franse bistro aan de Bosstraat, met een creatieve chef.

De kluis 1, Hamont-Achel (BE)- achelsekluis.org

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.