Home > Travel > 50 tips voor Limburg: De Abdij van Herkenrode in Hasselt

50 tips voor Limburg: De Abdij van Herkenrode in Hasselt

Als je de E313 neemt richting Antwerpen en je passeert de afrit Hasselt- West, dan zie je iets verder aan je rechterkant een oud gebouw met een opvallend torentje. Dat gebouw is de Abdij van Herkenrode. Die abdij, gelegen aan de Demer, heeft een lange geschiedenis. In de middeleeuwen was het de belangrijkste cisterciënzersabdij van de Nederlanden en een belangrijk centrum in onze regio. De abdij had eigendommen over heel Limburg en refugiehuizen in Hasselt en Sint Truiden tot zelfs in Maastricht.

Na de Franse revolutie en de verkoop aan private eigenaars kwam de site in verval. Een groep enthousiaste Hasselaren heeft er met steun van de stad Hasselt, het Limburgs provinciebestuur en de Vlaamse overheid vele jaren hard aan gewerkt opdat Herkenrode de grandeur van vroeger zou terugvinden. Met succes. Herkenrode is uitgegroeid tot een prachtige site met stijlvol gerenoveerde gebouwen gelegen in een bijzonder natuurgebied. Ik drink er al eens graag een van de lekkere Herkenrode bieren.

Abdij 4, Hasselt (BE) – abdijsiteherkenrode.be

Een hapje en een drankje

Restaurant De Tafelaer, gevestigd in de Pachthoeve aan de Roverstraat in Kuringen-Hasselt biedt een zee van ruimte. Een modern ingerichte zaak met een toegankelijke keuken.

Roverstraat 9, Kuringen (BE) – depachthoeve.be

Populair is het Italiaanse restaurant Giuliano bij de Kinepolis-bioscoop. Zowel binnen als buiten op het terras zijn ze berekend op een ruime
toeloop van gasten, van families tot koppels. De keuken biedt een ruime keuze aan alles dat Italië zo geliefd maakt.

Via Media, Hasselt (BE) – giuliano.world

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu