Home > Travel > 50 Tips voor Limburg: C-mine in Genk

50 Tips voor Limburg: C-mine in Genk

30 september 1992… Het is ondertussen al meer dan 25 jaar geleden dat de laatste Limburgse mijn de poorten sloot. Maar de herinnering aan dat mijnverleden blijft in Limburg enorm zichtbaar. De voormalige mijnsites in Eisden, Winterslag, Waterschei, Zwartberg, Houthalen, Zolder en Beringen werden gerenoveerd en kregen allen een nieuwe bestemming. Zij zijn stuk voor stuk omgetoverd tot parels van natuur en cultuur, van groene energie en economie. Kortom tot sites waarop alle oud-mijnwerkers en hun nakomelingen ongelooflijk trots mogen zijn.

Zoals vele Limburgers ben ook ik de kleinzoon van een mijnwerker, mijn grootvader werkte in de mijn van Winterslag. Vandaag draagt die de naam C-mine waarbij de C staat voor Creativiteit. Uit de restanten van het mijnverleden verrees hier een creatieve hotspot als inspiratiebron voor design, kunst en innovatie. Dat merk je alleen al aan de manier waarop de site werd gerenoveerd, maar nog meer aan de aanwezige attracties en de activiteiten die er georganiseerd worden. In de C Mine expeditie kan je bovendien ontdekken wat het betekende vroeger om mijnwerker te zijn.

Een hapje en een drankje

Bij The Thrill, waar alles draait om de grote centrale grillhaard. De beste soorten vlees worden hierop bereid. Laagdrempelige zaak in countrystijl.

Jaarbeurslaan 4, Genk (BE) – thethrill.be

El Mundo, is dan weer helemaal Spaans. Vooral een grote variëteit aan tapas, maar er zijn ook hoofdgerechten. En Spaanse wijn natuurlijk.

Vennestraat 104, Genk (BE) – elmundogenk.be

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu