Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Bosland in Pelt

50 tips voor Limburg: Bosland in Pelt

Bosland is een van die vele prachtige natuurgebieden die je vindt in Limburg en die er voor zorgen dat onze provincie zo’n aangename regio is om te wonen. En natuurlijk ook om op bezoek te komen. Bosland strekt zich uit over het grondgebied van de gemeenten Hechtel-Eksel en Pelt en de steden Lommel en Peer.

Je kan er bijna onbeperkt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Vooral dat laatste wil ik graag even benadrukken, Limburg telt bijna 650 km aan ruiterpaden. Voor een paardenvakantie is dit dus een prima regio. Bosland zet vooral in op kinderen en is daardoor het meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Volwassenen zijn er uiteraard meer dan welkom maar voor kinderen wordt er in Bosland altijd een extra inspanning gedaan. Het wordt dan ook het grootste Avonturenbos van Vlaanderen genoemd.

Een hapje en een drankje

In Lommel-Barrier aan de Luikersteenweg vinden we restaurant Den Brugwachter. Keuze tussen restaurant en brasserie met groot tuinterras. Klassieke inrichting en kaart. Op zomerse dagen kan ijssalon en brasserie De Scheppe een welkom alternatief zijn.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.