Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Abdijcomplex Rolduc in Kerkrade

50 tips voor Limburg: Abdijcomplex Rolduc in Kerkrade

Het grootste abdijcomplex van de Benelux staat in Kerkrade: de meer dan 910 jaar oude abdij Rolduc. Het complex (Unesco-monument) herbergt een kerk, een hotel-conferentiecentrum, een grootseminarie, een brouwerij, kantoren en woningen. Het ligt pal aan de Duitse grens.

In 1104 begon de jonge monnik Ailbertus met de bouw van wat later een Augustijner klooster zou worden. De abdij kende vele ups en downs. De rijkdom is bijvoorbeeld te zien in de bijzonder fraaie rococo-bibliotheek en de kloosterkerk. In de 18e eeuw begonnen de bewoners met de eerste mijnbouwactiviteiten in Limburg. In de laatste eeuwen kende het een onderwijsbestemming.

Het huidige grootseminarie telt circa 45 priesterstudenten uit de hele wereld. Voor wandelaars: het Hertog Limburg-pad naar Limbourg (B) begint op de binnenplaats. In de abdij zelf zijn vele manifestaties, kunsttentoonstellingen, maar men kan ook gewoon terecht voor een bezinnend moment of bezoek aan de horeca.

Heyendallaan 82, Kerkrade (NL) – rolduc.com

Een hapje en een drankje

In het nabij gelegen Restaurant Pirandello aan de Tunnelweg in Landgraaf is het Italiaans wat de klok slaat. De menukaart is op hoog culinair niveau, evenals de bediening en het decor. Naast de vele Italiaanse wijnen ook Limburgse wijnen, zelfs van het eigen domein.

Tunnelweg 99, Landgraaf (NL) – oostwegelcollection.nl/winselerhof/restaurants/restaurant-pirandello/

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu