Home > Travel > Liens Travel > 5 topwandelingen in Limburg (BE-NL)

5 topwandelingen in Limburg (BE-NL)

Auteur: Lien Verwimp

Afgelopen weekend was het zover: de Limburg Vakantiegids 2018 maakte zijn intrede in alle krantenwinkels van België. Dat is al enkele jaren het geval, maar deze editie was voor mij toch ietsje spannender aan anders: ik ben één van de tien Limburg-ambassadeurs. En als ik op m’n Instagram-feed moet afgaan is ‘ambassadeur zijn’ heel hip tegenwoordig – hoera! 😉  In ieder geval: ik geef je persoonlijke tips op pagina’s 288-289 van de gids én probeer je gedurende het hele jaar te inspireren op Instagram. Mijn liefde voor oes sjoen Limburg staat dus op papier! En laten we meteen erin vliegen. M’n vijf lievelingswandelingen op een rijtje.

1. Connecterra, Maasmechelen (BE)
… ook wel ‘het mooiste panorama van België’ genoemd. In het Nationaal Park van de Hoge Kempen kun je kiezen voor wandelingen tussen de 2,5 en 11 kilometer lang. Eén ding is bij elke route zeker: de beklimming naar de top is een absolute must. Kun je geloven dat deze parel gewoon in België ligt?

2. Sint-Pietersberg, Maastricht (NL)
Een klassieker, maar hij hoort zeker in dit rijtje thuis. Want voor een mix tussen uitzicht over Maastricht, bossen en uitgestrekte weiden is er nu eenmaal maar één topadres. Persoonlijk vind ik de lus van 4,5 kilometer een ideaal groen tussendoortje bij een bezoek aan Maastricht.

3. Bronnenwandeling, Voeren (BE)
Als Voerenaar zijnde ben ik stiekem een beetje trots op deze wandeling. Sinds 2012 mag de bronnenwandeling de naam ‘Mooiste Wandelroute Van Vlaanderen’ dragen – wat te danken is aan het groene heuvellandschap, de schattige vakwerkhuizen en heel wat verrassende uitzichten. Voor een authentiek koffietje tussendoor ga je naar ‘Jetteke’ in Veurs.

4. Kastelenroute, Valkenburg
Wie wel een gezonde portie geschiedenis in zijn wandeling lust, trekt best naar Valkenburg. Daar kun je via een eeuwenoud pad langs de Geul maar liefst vier monumentale kastelen bezoeken. Leuk voor jong en oud! Vooral omdat ook de afstand meevalt: een goede vijf kilometer kan iedereen aan.

5. Hageven, Neerpelt

‘Neerpelt?’, hoor ik je al denken… Klopt, erg bekend is deze Noord-Limburgse gemeente niet. Maar als je graag wandelt in een oase van vennen, bossen en heide, raad ik je toch aan eens een bezoekje te brengen aan Neerpelt! Je vindt er het natuurpark ‘Hageven’ met wandelingen van verschillende afstanden. Ik laat de foto’s spreken.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.