Home > Travel > 3 x inspiratie voor een onvergetelijke zomervakantie

3 x inspiratie voor een onvergetelijke zomervakantie

Auteur: Demy Janssen

3x inspiratie voor een onvergetelijke zomervakantie

We hebben al even mogen genieten van de zomer die voor de deur staat. Ikzelf kan meestal niet wachten met vakanties tot de zomer daadwerkelijk is begonnen: een dure hobby waardoor ik de afgelopen jaren het voorrecht heb gehad om heel veel mooie plekjes te ontdekken. Want dat is wel echt wat ik doe op vakantie: plekjes ontdekken. Houd jij er ook van om tijdens je vakantie niet alleen maar aan het zwembad of de zee te liggen? Houd jij ervan om de pracht en praal van een stad, streek of land te ontdekken? Overweeg dan zeker een van deze drie vakantiebestemmingen. Dan keer je na die vakantie gegarandeerd met prachtige verhalen terug op kantoor

1. Ontdek Portugal

In 2016 werd ik, tijdens een uitwisseling in Coimbra, verliefd op Portugal. Dat kwam niet alleen door gezelligheid van Lissabon (en Coimbra), de nationale keuken (waarin verse vis en pastéis de nata de hoofdrol spelen) en de heerlijke wijnen uit de verschillende wereldbekende wijngebieden. Nee, er is zo veel meer in Portugal om verliefd op te worden. Tijdens een vijftal roadtrips ontdekte ik alle kleine stukjes van het land: knusse steden, glooiende heuvels, veranderlijke natuur, rijke historie, prachtige stranden (waar je naar het schijnt ook nog heerlijk kunt surfen) luxe vakantieoorden, authentieke bed and breakfasts en verstrekkende wijngaarden, Portugal heeft het allemaal. Groot voordeel: het leven in Portugal is goedkoop! € 1,50 voor een glaasje wijn, € 0,80 voor een kopje koffie.

2. Met de camper langs de westkust van Amerika

Een grote droom: een camper huren in Amerika en langs de west-coast rijden. Voor mij vooralsnog alleen een droom, voor jou deze zomer misschien werkelijkheid. Dit stukje Amerika loopt van Seattle tot San Diego en omvat een goede 1255 mijl (dik 2000 kilometer). Op deze route – die in zijn totaliteit misschien ietsje te lang is voor één zomervakantie – brengt je langs onder andere San Francisco, Los Angeles, de Grand Canyon, Yosemite National Park, Las Vegas, Palm Springs, Universal Studios Hollywood, de Colorado River, Bryce Canyon, Death Valley. En dat allemaal vanuit je eigen motorhome. Er is in ieder geval genoeg te zien. 

https://www.instagram.com/p/BxSbXbNj22s/

3. Adembenemende natuur in IJsland

Zoek voor de grap eens op #ICELAND op Instagram. Ik denk dat ik dan niet meer per se hoef te vertellen dat je hier echt een keertje naar toe wilt. Ikzelf bezocht IJsland in de winter en dat was écht magisch. Ik weet – van horen zeggen en foto’s – dat het er in de zomer net zo mooi is. In IJsland kom je tot rust terwijl je geniet van betoverende natuur(fenomenen). Let wel op: geen subtropische tempraturen, meer ’lente’ tot ‘Siberië’ (in de winter dan) en er hangt een prijskaartje aan. 

View this post on Instagram
View this post on Instagram

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu