Home > Travel > 24 uur Roermond

24 uur Roermond

Mijn laatste zomertrip in Limburg gaat naar een gezellige stad aan het water: Roermond. Het is er met volle teugen genieten van geroezemoes op de terrassen, vallen en opstaan tijdens watersport op de Maasplassen en het verrassend aanbod aan gezellige boetiekjes. Méér dan citytrip-waardig!

10.00 uur – De verhalen van Roermond

Ik start de dag met een wandeling in de binnenstad. Niet zomaar eentje om wat rond te kijken, maar een wandeling met Roermondse verhalen onderweg. De Full of Stories-route leidt je langs de mooiste plekjes in het centrum en houdt halt op twintig plekken. Daar staan telkens herkenbare Roer-Mondjes: banken in de vorm van een mond, die elk een eigen verhaal vertellen over de stad. Inventief, leerrijk én gezellig!

13.00 uur – Lunch aan het water

Enkele uren laten schuif ik mijn voeten onder tafel vlak aan de Maas. We reserveerden bij Nu Nautulis, een gezellige hotspot in de stad. Onder het genot van een tapasplankje en verse vis leun ik achterover om te genieten van het bruisende leven aan de waterrand. Bootjes komen voorbij en de zon schijnt zacht op je neus. Was het nu Roermond of Barcelona?

15.00 uur – What’SUP?

Van eten aan de Maas naar bewegen óp de Maas! Ik ga voor een sportieve namiddag op een stand-up paddle bij het Windsurfcenter. De Maasplassen lenen zich perfect voor watersport en daar wordt in Roermond aardig gebruik van gemaakt. Van SUP-yoga tot windsurfen en waterskiën: hiervoor hoef je niet naar een tropische bestemming te reizen.

18.00 uur – Aperitief in de Smaakkamer

Voor het aperitief trekken we terug naar het centrum van de stad. Bestemming? Proeflokaal De Graaf, oftewel een uiterst gezellige wijnbar in een huiselijke sfeer. ‘Smaakkamer’ noemen ze zich-zelf ook wel, en dat kan ik alleen maar beamen. Elke wijn en gerecht zijn van topkwaliteit en worden met een glimlach geserveerd. Perfect om je avond in te zetten!

20.00 uur – Diner @ Bistro TWO

Ik krijg geen genoeg van het water, want niet veel later staat er een tafeltje klaar bij Bistro TWO – het iets toegankelijkere broertje van sterrenrestaurant ONE in het centrum. Aan de Roerkade serveert deze bistro lokale en seizoensgebonden producten. Ga hier zeker niet weg vooraleer je de Zeeuwse oesters hebt geproefd. In combinatie met de huisgemaakte dressing zijn ze om je vingers bij af te likken.

23.00 uur – Slapen in een theater

Na een gezellig drukke dag kruip ik moe maar voldaan in bed. En wat voor een! Ik check in bij Hotel De Oranjerie, dat kamers aanbiedt in het theater van Roermond. Als je geluk hebt, kun je dus nog een streepje cultuur meepikken.

09.00 uur – Shop ‘till you drop

Geen uitstap naar Roermond zonder een bezoek aan de Designer Outlet. Die moet wel op de planning staan! Ik ontdek de herfstcollecties van m’n favoriete merken en ga niet alleen met mooie herinneringen, maar ook enkele klasse koopjes terug naar huis.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.