Home > Travel > 24 uur Maasmechelen

24 uur Maasmechelen

Zo vlak na de zomer, wanneer de herfst nog maar net zijn intrede doet, is het heerlijk om buiten te zijn. Met een dikke trui aan, maar wel met de nazomerzon op je snoet. Ik trek naar Maasmechelen om 24 uur in de prachtige Limburgse natuur te toeven.

10.00 uur – Fietsen door de heide

Na ‘Fietsen door het Water’ en ‘Fietsen door de Bomen’ heeft Limburg er sinds dit jaar een nieuwe fietsbeleving bij. Maasmechelen is de gemeente die zich trotse eigenaar mag noemen van ‘Fietsen door de Heide’. Geen betere plek om mijn weekend te beginnen! Ik huur een fiets bij fietshandel Breuls en vertrek van daaruit naar het National Park Hoge Kempen. Na enkele kilometers kom ik aan op het speciale traject van vier kilometer, dwars over de Mechelse Heide. Toppunt op deze route is een driehonderd meter lange, houten fietsbrug met een panoramisch zicht over het indrukwekkende natuurgebied.

13.00 uur – Herfstpicknick

De zon schijnt, dus er staat een herfstige picknick aan de oevers van de Maas op het menu. Ik geniet van een huisgemaakt broodje in het gehucht Geneuth. Dat leerde ik kennen in de zomer, tijdens een bezoek aan de gezellige pop-up Maasbar. Helaas gesloten tijdens de herfst- en wintermaanden, maar zet deze zomerbar zeker op je lijstje voor volgend jaar. Voor nu is deze locatie voor mij ideaal om halt te houden voor een korte lunch in de natuur.

14.00 uur – De Maas op zijn allermooist

Nog een reden waarom Geneuth op je lijstje moet staan tijdens een bezoek aan Maasmechelen: het is de vertrekplaats van een korte, maar wondermooie wandeling langs het water. Stap een kleine vijf kilometer van Geneuth tot het gehucht Mazenhoven en wordt onderweg verrast door heel wat watervogels, het Maaskruis en mooie uitzichten. Het laat me een beetje denken aan ’t Zwin aan de Belgische kust.

17.00 uur – Magische zonsondergang

Zelfs na ettelijke bezoekjes blijf ik geïntrigeerd door de schoonheid van het Nationaal Park Hoge Kempen. Ik was er ’s ochtends al, maar ga voor zonsondergang nog eens terug naar de top van het gebied. Dit keer te voet. Ik ben al vrij moe na deze actieve dag, maar de gedachte aan het uitzicht geeft bakken energie. Eens boven, waan ik me juist in Scandinavië. Wat een mooie natuur! Vanuit dit punt zie je de zon heel indrukwekkend de nacht in gaan.

19.30 uur – Gastronomische tapas

Moe maar voldaan schuif ik ’s avonds aan tafel bij een nieuwe culinaire ontdekking: Poort 82. Een knus adresje waar er met veel aandacht een 4- of 5-gangen menu geserveerd wordt. Geen te grote porties, maar gastronomische tapas met verrassende combinaties. Mijn persoonlijke favoriet? De zalm met sinaasappel.

22.00 uur – Koninklijk overnachten

Een van mijn lievelingsadresjes in Limburg om te overnachten blijft het stijlvolle Terhills Hotel. De kamers zijn steeds perfect verzorgd, het ontbijt geeft je energie voor de rest van de dag en elke medewerker begroet je met een oprechte glimlach. Neem daar de koninklijke inrichting van het interieur en de tuin bij en je wilt nooit meer vertrekken. Het perfecte einde van 24 uur in Maasmechelen!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu