Home > Society > Máxima op herhaling in Maastricht

Máxima op herhaling in Maastricht

Met twee jaar vertraging komt het koninklijk paar met gezin en familie dan toch naar Maastricht om Koningsdag te vieren. Een weerzien, ze zijn er natuurlijk vaker geweest, ook toen hun relatie nog heel pril was. Officieel werd Máxima door haar toenmalige verloofde Willem-Alexander in Maastricht en Roermond voorgesteld op 22 oktober 2001. En ineens was Limburg een stuk meer oranje gezind dan doorgaans het geval was. Met dank aan het zuidelijk temperament van Máxima.

De ‘intocht’ van de toekomstige koningin werd een ware glorie-tocht. Alleen al in Maastricht waren naar schatting zo’n 25.000 mensen op de been om een glimp op te vangen van de charmante Argentijnse. Met haar natuurlijk temperament pakte ze de hele stad in, zoals dat later op de dag ook gebeurde in Roermond.

In Maastricht werd ze rondgereden in een oldtimer van Gerard Schippers en werd ze rondgeleid door burgemeester Philip Houben en gouverneur Berend-Jan van Voorst tot Voorst. Rijen dik stonden de mensen langs de route, alsof de carnavalsoptocht voorbij zou trekken. En dat terwijl de Limburgse hoofdstad eer- der nooit uitliep voor een koninklijk bezoek. Maar kennelijk was en is Máxima ein vaan us.

Natuurlijk moest ze ook die dag al opereren binnen de codes van het Koninklijk Huis, maar nam ze toch genoeg ruimte voor spontane contacten. Nadien is zij regelmatig ook nog privé in Maastricht geweest, onder meer op de kunstbeurs TEFAF, maar ook winkelend in de stad, zo discreet mogelijk. Het weerzien zal haar deugd doen, de bevolking van Maastricht waarschijnlijk ook.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu