Home > Society > Lancering september editie bij Maison Mathis in Hasselt

Lancering september editie bij Maison Mathis in Hasselt

In het nieuwe Hasseltste stadskwartier Quartier Blue kwamen maandagavond een vijftigtal leden van de Chapeau Community samen voor de presentatie van Chapeau 147. Locatie voor deze lancering was de culinaire hotspot Maison Mathis, een sfeervolle zaak waar je je – als het een paar graden warmer was geweest – zo aan de Côte d’Azur waant.

Hier kregen ondernemers en managers uit Belgisch en Nederlands Limburg de kans om elkaar weer beter te leren kennen. Zij werden warm welkom geheten door Rik Dehollogne, schepen van Economie & Toerisme van de Stad Hasselt. Die onder meer vertelde dat Hasselt kan terugkijken op een goed toeristisch zomerseizoen. Volgens de schepen is dat mede te danken aan het feit dat de stad eigenlijk alle facetten kan aanbieden voor een aangenaam en kwalitatief verblijf. Zo blijft ook uit de nieuwe slogan van de stad: ‘smaakmaker, spraakmaker’

Tom van Becelaere van Matexi, projectontwikkelaar van de stadswijk Quartier Blue, vertelde de genodigden meer over de realisatie van deze stadswijk aan de Hasseltse haven.  Een nieuw stukje stad met een horecagedeelte aan het water, een shopping gedeelte en de veel woonmogelijkheden.

Hij gaf aan dat ook als investeringsproject  er nog tal van kansen en interessante mogelijkheden aanwezig zijn, ook voor Nederlanders die in het buitenland wensen te investeren. Meer informatie hierover is te vinden op wonen.quartierbleu.be

Tot slot vertelde mede-eigenaar Bart Canini meer over het verhaal van Maison Mathis toe, een restaurantformule die eerder in Dubai werd uitgerold. Eerder dit jaar opende Canini ook al Terland bij het Terhills Resort in Maasmechelen. De rest van het jaar zal de ondernemer zich druk bezighouden met de realisatie en exploitatie van het Belgian Pavilion tijdens de Dubai Expo.

Zo kregen de aanwezigen een mooie inkijk in de diverse ontwikkelingen in de grensregio. Na het officiële gedeelte konden de genodigden genieten van de heerlijke wijnen en smakelijke gerechtjes van Maison Mathis.

En zo werd er nog lang geprofiteerd van het goede leven aan de Côte d’Azur.. uh, in Limburg.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.