Home > Society > It’s a Man’s Day: de man centraal

It’s a Man’s Day: de man centraal

Een high-end festival waar alles wat het leven van een man verrijkt samenkomt: dat is It’s a Man’s Day, op 1 juli in Maastricht. Van chique hapjes en drankjes bij de oester- en champagnebar, tot een sfeervolle biergarten. En dat allemaal onder het genot van muziek van artiesten als Groove Safari en Romy Janssen.

It’s a Man’s Day is een dag om mannelijkheid te vieren. Kunst, fashion, mooie auto’s, bijzondere lifestyle merken, muziek en goed eten staan centraal tijdens dit lifestyle experience festival. Buitenplaats Vaeshartelt biedt een uiterst stijlvolle ambiance voor het festival en heeft bovendien ruime overnachtingsmogelijkheden. It’s a Man’s Day richt zich weliswaar op dingen die het leven van de man verrijken, vrouwen zijn er ook van harte welkom.

Al in 2017 kwam het idee voor It’s a Man’s Day op tafel. De hulp van Dominique Nelissen, organisator van het festival, werd toen ingeroepen door een groep Maastrichtse ondernemers. Maar deze editie is nooit van de grond gekomen. „Dat kwam eigenlijk omdat er te veel kapiteins op het schip waren. De ambities waren te groot voor de beschikbare tijd van de ondernemers”, legt Nelissen uit. Toch kon ze het idee niet laten varen. Jaren later, in 2022, heeft ze het plan voor It’s a Man’s Day weer opgepakt. Al kreeg het wel een ander ‘jasje’. „Destijds was het idee om er meer een beurs met standhouders van te maken. Ik wilde juist meer een exclusief festival, met dat stuk beleving eromheen organiseren.” Hoewel het de eerste keer is dat Nelissen zo’n project aanpakt, is ze vol zelfvertrouwen begonnen met plannen maken. En dat allemaal aan haar eigen keukentafel.

De vraag waarom zij dit als vrouw organiseert, krijg Nelissen wel vaker. Ze vindt het juist een krachtig statement dat ze als vrouw een festival mag organiseren voor mannen. „Ik vind dat de polarisatie tussen man en vrouw op dit moment heel ver gaat. Natuurlijk ben ik er helemaal vóór dat mannen en vrouwen gelijke rechten en kansen hebben, maar ergens vind ik ook dat we te ver uit elkaar drijven,” vertelt ze, „Muziek is een verbindende factor. Het is in mijn ogen man én vrouw samen wat maakt dat we kunnen creëren en ontwikkelen als samenleving. Ieder in zijn of haar kracht met een doel.”

Dominique Nelissen, Fotograaf: Marga Nieboer

Nelissen verwacht  zo’n 1500 tot 2000 bezoekers te verwelkomen. Ze is vooral nieuwsgierig naar de eerste reactie van de gasten. „Ik hoop echt gezichten vol verwondering te zien. Echt die kinderlijke onbevangenheid.” Nelissen verwacht dat met de eerste editie van It’s a Man’s Day een nieuwe traditie geboren wordt. Tickets, tussen de 59 en 89 euro, zijn tot 1 juli te koop. Overnachting op Buitenplaats Vaeshartelt, inclusief ontbijt kost 161,21 euro.

Itsamansday.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.