Home > Reizen > Zen vakantie: laad je batterijen op met een ontspannende retreat

Zen vakantie: laad je batterijen op met een ontspannende retreat

Ben je ook toe aan wat rust en ontspanning? Heb je nood aan een zen vakantie om de dagelijkse stress te ontvluchten? Lees dan zeker even verder! We vertellen je hoe je een ultieme relaxvakantie plant om daarna helemaal opgeladen weer thuis te komen.

Een zen start

Als het om reizen gaat, draait het niet alleen om de bestemming, maar ook om de reis zelf. Een zen vakantie begint bij het plannen van je reisroute, en daarbij is het vermijden van stress een absolute prioriteit.

Je vakantie begint eigenlijk al zodra je je vliegticket boekt, daarna nog een keer als je je koffers begint in te pakken en last but not least zodra je op het vliegveld arriveert. Kies voor de zorgeloze optie om je auto op een betrouwbare en veilige parkeerplek te parkeren. Vlieg je vanaf Brussel, overweeg dan de parking van aeroport Charleroi als je vanuit het zuiden reist, of de parking Zaventem als je vertrekt vanuit het hart van België.

Een oase van rust

Eenmaal aangekomen op je bestemming, is het tijd om jezelf onder te dompelen in de kalme sfeer van je zen vakantie. Kies voor een accommodatie te midden van de natuur, waar je gewekt wordt door het gezang van vogels en de geur van bloemen. Ga op ontdekkingstocht in de omgeving, wandel in de natuur of geniet van meditatiesessies in de frisse buitenlucht. Laat alle stress van het dagelijks leven achter je en concentreer je op het hier en nu.

Zen activiteiten

Een essentieel onderdeel van je zen vakantie is yoga en meditatie. Deze activiteiten helpen je niet alleen om je lichaam te versterken, maar ook om je geest tot rust te laten komen. Door bewust te ademen en je te concentreren op het moment, zul je merken dat je stressniveau daalt en je innerlijke rust toeneemt. Laat je leiden door ervaren instructeurs die je begeleiden.

Goed gepland

Een zen-vakantie is per definitie een vakantie waarbij je vooral niet al te veel hoeft te ondernemen. Toch is het ook zonde om op de bestemming alleen het hotel en het omliggende groen te zien: liefst wil je toch ook een beetje de stad, streek of regio ontdekken. Als dat inderdaad bij je wensen hoort, zorg dan dat je je activiteiten op voorhand allemaal hebt gepland. Dat scheelt op vakantie een hele hoop gedoe!

Leesvoer

Helemaal zen… overweg dan om – al is het maar voor een klein deel van je vakantie –offline te gaan. Niet continu online, geen berichtjes of appjes vanaf kantoor, maar écht het verstand op nul. En de tijd die je bespaart met scrollen en posten, kun je prima benutten om een goed boek te lezen.

Zonder stress naar huis

Na een verkwikkende zen vakantie is het tijd om naar huis terug te keren. Ook hier is het vermijden van stress van groot belang. Over thuis geraken hoef je je alvast geen zorgen te maken. Aangezien je de auto zorgeloos kan ophalen op de parking van aeroport Charleroi of de parking van Zaventem. Zo kun je na je ontspannen vakantie in alle rust naar huis rijden, klaar om het dagelijkse leven weer aan te kunnen.

Met een goed geplande zen vakantie en de juiste voorbereiding, kun je volledig tot rust komen en weer fris en energiek het dagelijkse leven tegemoet treden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.