Home > Reizen > Dit moet je weten bij het aanvragen van een visum Vietnam

Dit moet je weten bij het aanvragen van een visum Vietnam

Vietnam, het land van goi ucon en pho. Van groene rijstvelden, grillige bergen en mooie stranden, goed eten en culturele schatten. Vietnam is een prachtig vakantieland, helaas kun je niet zomaar het vliegtuig instappen om het land te bezoeken. Een reisplan en (goed) gevulde backpack is sowieso wel handig, maar je moet ook voor vertrek een visum voor Vietnam aanvragen. Gelukkig gaat dat heel eenvoudig.

Hoe vraag je een visum voor Vietnam aan?

Een visum voor Vietnam kun je sinds 2018 online eenvoudig in het Nederlands aanvragen. Je vult eerst een online aanvraagformulier van het visum voor Vietnam in, waarin je naast contactgegevens ook reisgegevens moet invullen. Je moet aangeven wanneer je van plan bent op reis te gaan (de ingangsdatum) en daarnaast vul je ook de aankomstlocatie, vertreklocatie en het adres van de plek waar je de eerste overnachting gaat doorbrengen in. Heb dus eerst goed op een rijtje waar je heen gaat voordat je een visum aanvraagt. Vervolgens betaal je met Bancontact, iDEAL, PayPal of creditcard en ontvangt daarna binnen een week het e-visum per e-mail. Deze moet wel tweemaal uitgeprint worden en de kopieën moeten mee op reis. Een visum kost 49,95 euro per persoon. Het is belangrijk dat dit vóór vakantie of zakenreis wordt geregeld. Bij aankomst in Vietnam kun je namelijk geen visum meer verkrijgen.

Er zijn ook een paar visumvoorwaarden waar je als reiziger aan moet voldoen. Zo moet je bij aankomst in Vietnam een paspoort kunnen laten zien dat nog minstens een halfjaar geldig is. Daarnaast mag je geen risico vormen voor de veiligheid of volksgezondheid, zoals een overdraagbare ziekte. Er zijn geen verplichte vaccinaties om naar Vietnam te reizen.

Hoe lang kun je blijven?

De geldigheid van het visum voor Vietnam verschilt per visum. Het e-visum verloopt dertig dagen na de zelfgekozen ingangsdatum. Eerder gaan dan de gekozen ingangsdatum, is niet mogelijk. Als je langer wilt blijven dan dertig dagen, moet je een papieren visum aanvragen en een afspraak maken bij de ambassade van Vietnam. Dit duurt langer dan het aanvragen van een e-visum. Het verlengen van je reis kan alleen ter plekke in Vietnam, bij een kantoor van de Vietnamese immigratiedienst.

Andere tips

Met een e-visum kun je via acht vliegvelden, zestien grensovergangen en negen zeehavens Vietnam in- en uitreizen. Je moet van tevoren aangeven vanaf welke locatie je gaat reizen. Dit kan later niet meer gewijzigd worden, dus hou daar rekening mee tijdens het boeken van je vakantie.

Omdat Vietnam een langgerekt land is, is er aardig wat verschil in weeromstandigheden. Het is daarom wel handig om te weten wanneer het de beste tijd is om op reis te gaan. Wanneer je naar Noord-Vietnam reist, kun je het beste in de maanden april, mei en juni gaan. In deze tijd begint de lente weer en zijn de temperaturen aangenaam. Ook staat er weer veel in bloei, wat een prachtig uitzicht belooft. In Centraal Vietnam zijn de maanden juli, augustus en september juist de beste tijd om je spullen te pakken en op vakantie te gaan. De zomermaanden zijn begonnen. In Zuid- en Noord-Vietnam is het vochtig en heet, terwijl het in het midden van Vietnam erg aangenaam is. Wanneer je liever in de maanden januari, februari of maart gaat, kun je het beste naar Zuid-Vietnam reizen. Er is prima strandweer: droog, lagere luchtvochtigheid en fijne temperaturen.

En nu?

Dus binnenkort van plan een reis te maken naar Vietnam? Vergeet dan zeker niet je visum voor Vietnam! Het gaat nu makkelijker dan ooit. Voor meer informatie en de aanvraag van een visum Vietnam, kun je terecht op visumbuitenland.nl.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.