Restaurant Beluga start bezorging aan huis

Om toch nog klanten te bereiken

Auteur: Jo Cortenraedt
Woensdag 18 maart 2020

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht (*) is begonnen met bezorging aan huis. Op die manier probeert de zaak toch nog iets van omzet te behalen, nu de restaurants in Nederland en België geen gasten meer mogen ontvangen. De klanten kunnen bij de bezorgservice kiezen uit een menu en nog drie gerechten à la carte. De maaltijden worden per scooter of auto - al naar gelang de afstand - bezorgd. Gezien de vaak complexe bereiding van gerechten is het voor sterrenzaken extra moeilijk om bezorging aan huis te doen, maar dit restaurant zet nu toch deze stap.

Daarnaast is Beluga begonnen met de verkoop van certificaten. Dat zijn tegoedbonnen van 50 euro, die ingeruild kunnen worden zodra de restaurants weer gasten mogen ontvangen. „Op die manier kunnen onze gasten ons helpen om ervoor te zorgen dat wij kunnen voortbestaan", zegt eigenaar Servais Tielman. Volgens hem heeft deze actie al 7.000 euro opgebracht.

Meerdere restaurants zijn begonnen met het verkopen van vouchers, zoals onder meer restaurant Rantree (*) in Maastricht. Op die manier wordt getracht toch alvast wat omzet te scoren. Daarnaast hebben praktisch alle restaurants in Limburg werktijdverkorting aangevraagd voor hun personeel.

www.belugalovesyou.com

Lees ook