Feike Sijbesma mikt op het geweten bij Nieuwjaarslunch Hendrik VIII

Traditionele bijeenkomst van genootschap in La Butte aux Bois

Maandag 13 januari 2020


Op de goed bezochte Nieuwjaarslunch van het genootschap ‘De nalatenschap van Hendrik VIII’ was DSM-baas Feike Sijbesma de hoofdspreker, hoewel dat relatief is, want alle minuten bij elkaar opgeteld is gastheer Leo van der Kant waarschijnlijk langer aan het woord geweest.

Sijbesma had een boeiende speech over hoe het verder moet met de wereld. „Dat momenteel 1 procent van de wereldbevolking de helft van alle grondstoffen verbruikt, is niet langer te verantwoorden.”  De CEO die volgende maand afscheid neemt van de multinational, zei zich nog meer dan tot nu toe in te gaan zetten voor een betere wereld, met meer duurzaamheid en minder hongersnood. „Dat gaat heel goed samen met een gezonde economie, sterker nog, dit is de enige weg met toekomstperspectief.”

Tot de aandachtige toehoorders behoorden onder meer voormalig premier Dries van Agt, oud-Ahold-topman Cees van der Hoeven en oud-Philips-topman Jan Timmer.

Fotografie: Harry Heuts

_____________________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram