Drukte op ‘de moeder aller nieuwjaarsrecepties’

Gouvernement weer vol met goede voornemens

Vrijdag 3 januari 2020


De nieuwjaarsreceptie in het Gouvernement in Maastricht was weer bijzonder populair. Niet alleen bij bestuurders en ondernemers, ook bij leden van verenigingen en instellingen. Een bont gezelschap dat in de feestzaal op zoek was naar elkaar. En dat bij het genot van een glas Alfa-bier, wijn, en talloze smakelijke gerechtjes, verzorgd door de chefs Bart Ausems van Tout à Fait en Wiel Rekko van Manjefiek.

Gouverneur Theo Bovens had een figuurlijke glazen bol waarin hij zag dat er over tien jaar een vrouw op zijn post komt te zitten en dat minstens de helft van de burgemeesters in Limburg vrouw zullen zijn. Vanaf Maastricht Aachen Airport wordt tegen 2030 alleen elektrisch worden gevlogen.

Dat laatste was overigens wat optimistisch, het zal zeker wel een keer gaan gebeuren, maar binnen tien jaar, dat is wel heel ambitieus. Maar dat mag in een nieuwjaarsrede, ambities en goede voornemens. Tien jaar geleden zou je ook niet geloofd hebben dat de starts en landingen op MAA zonder bemanning in de verkeerstoren gaat gebeuren. En toch is dat binnenkort het geval vanwege hele slimme camera’s.

De komende dagen worden nog de nodige nieuwjaarsrecepties gehouden in de regio, maar die van de Provincie Limburg is het meest populair omdat er heel veel mensen komen, en dat kan efficiënt zijn bij het netwerken. Of gewoon bij een gezellige aftrap van het nieuwe jaar.

 

Fotografie: Harry Heuts

Lees ook