TEFAF Concert with Anneleen Lenaerts in the St. Janskerk Maastricht

Speciaal TEFAF Concert met wereldberoemde Anneleen Lenaerts in St. Janskerk

Auteur: Jo Cortenraedt
Donderdag 19 december 2019

 

On Tuesday the 10th of March, 8 PM, there will be a special TEFAF-concert in the St. Janskerk in Maastricht, with world famous solo-harpist Anneleen Lenaerts from the Vienna Philharmonic Orchestra. She will be performing with an ensemble of the Brussels Philharmonic.

Anneleen Lenaerts is seen as one of the top harpists of the world and won dozens of international awards.  Recently she won the Opus Klassik, which is considered to be the ‘Oscar’ of classical music. For tickets, go to the online ticketshop below this Dutch article. 

-----------------------------------------------------

In het kader van TEFAF and the city wordt er een speciaal TEFAF-concert gehouden met de wereldberoemde harpiste Anneleen Lenaerts en een ensemble van de Brussels Philharmonic. Het concert is gepland op dinsdagavond 10 maart 2020, 20u, in de St. Janskerk in het centrum van Maastricht. Tickets zijn te verkrijgen via het formulier onder aan de pagina. 

Anneleen Lenaerts (32) is sinds 2010 de Solo Harpiste van de bekende Wiener Philharmoniker. Daarnaast heeft zij ook nog een opmerkelijke internationale solocarrière opgebouwd.  Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al tientallen grote prijzen gewonnen. In oktober 2019 won ze in Berlijn de Opus Klassik voor haar soloalbum 'Nina Rota: works for harp'. Een prijs die de ‘Oscar van de klassieke muziek'.

Zij wordt alom beschouwd als een van de beste harpistes ter wereld. Zij treedt ook solo op in bekende huizen als de Wigmore Hall in Londen, de Carnegie Hall New York, de Salle Gaveau in Parijs, het Concertgebouw in Amsterdam en het Grosses Festspielhaus in Salzburg. 

De Wiener Zeitung schreef onlangs:  ‘Met benijdenswaardig gemak biedt ze duizelingwekkende inzichten in haar waarlijk goddelijke instrument’. 

Anneleen Lenaerts, geboren in het Belgisch Limburgse Peer en thans woonachtig in Wenen, zegt uit te kijken naar het speciale TEFAF-concert. „Ik geef om de zoveel weken les aan het Conservatorium in Maastricht, omdat ik het belangrijk vind om muziek over te dragen aan jonge mensen. Zodoende heb ik een band opgebouwd met deze mooie stad en met dit concert kan ik iets terugdoen voor Maastricht ten tijde van een zo hoogwaardig evenement als TEFAF."