Het nieuwe proeflokaal van Brand Bier

Proeven, brouwen en beleven bij ’s lands oudste bierbrouwerij

Donderdag 21 november 2019

Exact 82 jaar na de opening van ’t Kelderke, het oorspronkelijke proeflokaal van Brand Bier, opende op 17 november 2019 op de plek van de oude pastorie de deuren van het nieuwe Brand Proeflokaal in Wijlre.

Proeven
Behalve haar functie als startpunt voor rondleidingen en ontvangsten op het brouwerijterrein, is het Brand Proeflokaal met ingang van het derde weekend van november een plek waar bezoekers een goed glas bier met de nodige borrelhappen, kop koffie met Limburgse vlaai of een goede lunch kunnen nuttigen. Ook is er plek voor proeverijen en workshops.

Brouwen
Naast het Brand Proeflokaal, gelegen op het brouwerijterrein van Brand, wordt er tevens gebouwd aan een microbrouwerij waar Brand in de toekomst een extra dimensie toevoegt aan het leven in de brouwerij. Hier wordt een innovatieve proeftuin gerealiseerd voor enkel de bieren van Brand. Alle bieren die er gebrouwen gaan worden, zullen tevens in het Proeflokaal op de kaart staan. De oplevering van de microbrouwerij staat gepland voor het voorjaar van 2020.

Beleven
Als oudste brouwerij van Nederland, geldt voor Brand bier meer dan voor iemand anders dat bier emotie en beleving is. In het museum, en tijdens de rondleiding, op het brouwerijterrein, staan traditie en vernieuwing centraal en worden zintuigen op unieke wijze geprikkeld. Nieuwe elementen van de rondleidingen moeten zorgen voor extra dynamiek en verdieping.

www.brand.nl

Fotografie: Brand

___________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram