Winefair verhuist van Lanaken naar Genk

Zevende editie van grootste wijnevent van Vlaanderen in Thor

Auteur: Demy Janssen
Zondag 27 oktober 2019

De Limburgse editie van de Winefair, het grootste wijnevenement van Vlaanderen, verhuist naar een nieuwe locatie. De afgelopen zes edities vormde het cultureel centrum in Lanaken het decor van de Winefair. Voor de zevende editie (die wordt gehouden in het weekend van 8, 9 en 10 november) zijn wijnliefhebbers van harte welkom in Thor Central in Genk: een hippe urban omgeving in het hartje van Belgisch Limburg.

De reden dat wordt uitgeweken naar een nieuwe locatie is het grote succes van de verhuizing van de Winefair in Vlaams Brabant. Deze verhuisde in 2018 van de Brabanthal in Leuven naar Hal 5 in Kessel-Lo (eveneens gemeente Leuven). Met de nieuwe locatie in Genk, die centraal in Belgisch Limburg ligt, rekent de organisatie op eenzelfde succes, onder andere door ook wijnliefhebbers uit andere windstreken over te halen een bezoekje aan het wijnfestival te brengen.

De verhuizing van de Winefair betekent dat bezoekers uit Nederlands Limburg ietsje langer onderweg zijn, maar volgens de organisatie mag dat de pret niet drukken: de entree voor de Winefair bedraagt een vier euro. Voor dit bedrag kunnen bezoekers bij alle stands een slokje proeven. Wie daarna trek heeft in meer wijn of andere lekkernijen, kan extra muntjes kopen.

Winefair Genk - 8, 9, 10 november - www.winefair.be

Lees ook