Uit het Prestige Trendboek: loft shopping

Beleven vs. online

Zondag 6 oktober 2019

De retailsector verandert. De invloed van online shopping verplicht handelaars om offline net dat stapje verder te gaan. Dat zet aan tot innovatie. Bye-bye concept store, hallo 'loft shopping'.

SHOWROOM WORDT LOFT
Je huis inrichten is iets heel persoonlijks. De objecten, meubels, kleur- en materiaalkeuze vertellen iets over jezelf. Geen wonder dat het Amerikaanse merk The Line voor een ultieme persoonlijke aanpak koos bij het inrichten van zijn nieuwe showroom. Niet langer een typische winkelruimte maar een loft. Als bezoeker voel je je er meteen thuis.

INTIEME SETTING
De showroom werd gecreëerd door Kate en Morgan Wendelborn. Hun doel? De beleving van het aankopen van interieurspullen nog persoonlijker maken. Standaardmogelijkheden zoals diplays en vitrines werden resoluut geweerd. Dankzij de intieme setting krijgt de klant een levendig beeld van hoe het product er thuis zou uitzien. Met dit concept maken de tweelingzusjes een tegenzet tegen online shopping, waar de connectie tussen klant en product helemaal verwatert.

______________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram