Halloween: ideaal moment om te communiceren

Emiel analyseerde het surfgedrag van klanten en geeft handige tips

Auteur: Emiel Jans
Maandag 28 oktober 2019

31 oktober: de dag waarop velen Halloween vieren, acties organiseren en communiceren met klanten. Is Halloween even populair in België als in Nederland of is er een verschil? Hoe ga je hiermee om in je communicatie? En wanneer communiceer je over Halloween? Google Trends geeft de interesse in Halloween van 2004 tot op heden weer, en dit voor België en Nederland. Ik vertaalde deze resultaten naar handige tips en inzichten.

In België daalde de interesse in Halloween in de periode van 2008 tot 2012. Vanaf 2012 is er een lichte stijging te zien in de resultaten. Vanaf 2017 zien we in oktober weer dezelfde piek als in 2017. In 2018 is het cijfer nagenoeg even hoog en voor 2019 lijkt die trend zich door te zetten.

Pas in 2016 werd Halloween even populair in Nederland als in België. In Nederland is de interesse in Halloween pas vanaf 2012 beginnen stijgen. Voor 2012 was de interesse in Halloween bij de Nederlanders duidelijk lager dan bij de Belgen.

Wat zoeken Belgen en Nederlanders met Halloween?
Niet alleen de populariteit, maar ook het zoekgedrag verschilt in België en Nederland. Belgen zoeken naar maquillage en kostuums, Nederlanders zijn eerder geïnteresseerd in 'fright nights' en Halloween-gerelateerde evenementen.

Nog een duidelijk verschil: Belgen zoeken eerder via Google Afbeeldingen, Nederlanders zoeken via de Google zoekmachine en YouTube.

Wat en wanneer communiceer je over Halloween?
Een Belgisch publiek spreek je best aan met een afbeelding en visuele content, een Nederlands publiek met een artikel of een YouTube video.

Belgen en Nederlanders zoeken tussen 20 en 31 oktober actief naar Halloween en Halloween-gerelateerde content, activiteiten, events, tips en kostuums. Als je wilt communiceren over Halloween en hier een zo groot mogelijk publiek mee wilt bereiken, communiceer je dus best in die periode. Dat is namelijk de enige periode in het hele jaar dat Belgen én Nederlanders op zoek zijn naar Halloween-gerelateerde content.

_____________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <


Lees ook