NL 17 Domeinen: wijn van 17 Nederlandse wijngaarden

Initiatief van oud-Landal-topman Bas Hoogland en wijnmaker Stan Beurskens

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 11 september 2019

De belangstelling voor Nederlandse wijn neemt toe. In de meeste twee- en driesterrenrestaurants in Nederland prijken tegenwoordig Nederlandse wijnen op de kaart. Dat gegeven bracht voormalig Landal-topman Bas Hoogland uit Vijlen op de vraag of je met wijn van verschillende Nederlandse wijngaarden én diverse druivensoorten van totaal verschillende percelen, één wijn kon maken.

Hoogland schakelde zijn overbuurman Stan Beurskens van Wijngaard St. Martinus (Wijnmaker van het Jaar 2019 Nederland en België) én Koen van der Plas (Sommelier van het Jaar 2019) in. Samen kwamen ze tot de 'Magnum NL 17 Domeinen', een anderhalve literfles met witte wijn afkomstig van 17 Nederlandse wijngaarden. Daarvan liggen er zes in Limburg: Hoeve Nekum, Wijndomein Thorn, Wijngaard Kruisboom, Wijngaard Raarberg, Wijndomein De Planck en Wijndomein St. Martinus.

Het aantal dubbele flessen is beperkt: er zijn slechts 150 genummerde exemplaren beschikbaar. Ze zijn voorzien van een etiket dat is ontworpen door de bekende kunstenares Loes van Delft. Volgens sommelier Koen van der Plas (die deze zomer overstapte van driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen naar Kasteel Heemstede in Houten – één ster) is de NL 17 Domeinen een 'heerlijke fruitige wijn mèt bite'.

De wijn, die het volgens initiatiefnemer Bas Hoogland goed doet als relatiegeschenk of bij een bijzonder diner met buitenlandse klanten, is voor € 195,-- per magnum te bestellen via 17domeinen@gmail.com De opbrengst gaat in zijn geheel naar KWF Kankeronderzoek. 

_________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook