‘Helpoortconcert’ verplaatst naar Waalse Kerk

L’Histoire du Soldat van Stravinsky in het kader van 75 jaar bevrijding

Donderdag 5 september 2019

Het klassieke concert met musici van philharmonie zuidnederland dat komende zaterdag 7 september wordt georganiseerd door Stichting Jekerklassiek en met Stichting Cultura Mosae, is wegens slecht weer verplaatst van de Helpoort, aan het einde van de Sint Bernardusstraat naar de Waalse Kerk (Sint Pieterstraat 6). Dat heeft de organisatie laten weten.

De uitvoering van het ‘Helpoortconcert’ vindt plaats in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van Limburg.

Zeven musici brengen Igor Stravinsky’s L’Histoire du Soldat ten gehore, samen met verteller Bart Moeyaert. Het tijdloze dilemma van macht en geld is de rode draad van het verhaal. Een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel in ruil voor macht en geld. Dit verhaal is eeuwenoud, maar nog altijd pijnlijk actueel. Net als de onovertroffen muziek van Stravinsky. 

Het bevrijdingsconcert in de Waalse Kerk begint om 20.30 uur is gratis toegankelijk. Aanvankelijk was aangekondigd dat bezoekers die geen plekje wisten te bemachtigen bij de Helpoort, het concert live konden volgen op een projectiescherm aan de andere kant van de wal in het Stadspark, maar ook die locatie vervalt vanwege het slechte weer. ,,Door een geringer aantal plaatsen geldt aanstaande zaterdag wel vol = vol”, aldus de organisatie.


Kijk voor actuele informatie over het Helpoortconcert in Maastricht op www.culturamosae.nl enwww.jekerklassiek.nl

___________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook