Geslaagde eerste Handelsmissie Nederland Belgie

Beide Limburgen leren van elkaar

Zaterdag 7 september 2019

Donderdag 5 en vrijdag 6 september vond de handelsmissie Nederland - Belgie plaats. Een nieuw initiatief van One Two Go, het grenzeloos netwerkplatform van Armand Vliegen. De tweedaagse werd mede gedragen door de provincie Nederlands en Belgisch Limburg, Brightlands, Droneport en de Corda Campus. 

25 ondernemers, van beide kanten van de grens, bezochten gezamenlijk 48 uur lang interessante bedrijven en instellingen en leerden onderweg in de bus en tijdens de culinaire stops meer van elkaar. 

Donderdag was de Nederlandse dag, die werd afgetrapt bij het Gouvernement door Gouverneur Theo Bovens. Verder stond op deze eerste dag een bezoek aan de Maastricht University en Maastricht Belvedere op de planning.

Op de tweede dag was Belgisch Limburg aan een de beurt, met een bezoek aan Droneport Sint Truiden en de Corda Campus in Hasselt. De tweedaagse werd afgesloten bij de ambtswoning van gouverneur Herman Reynders. 

Conclusie van de 48u is dat gelukkig meer en meer de grens wordt overgekeken voor samenwerkingen, maar dat er nog grote stappen te maken zijn. Het initiatief zal in 2020 sowieso een vervolg krijgen. 

Lees ook