Bevrijdingsconcerten in Eijsden en Margraten

Van harmonieën Eijsden en philharmonie zuidnederland

Vrijdag 13 september 2019

De grote belangstelling voor de herdenking 75 jaar bevrijding in Eijsden-Margraten belooft veel voor de speciale concerten die onder die noemer de komende dagen worden gegeven.

Op vrijdag 13 september is er een bijzonder concert op Kasteel Eijsden, verzorgd door de Koninklijke harmonie Sainte Cécile, met de medewerking van Imke Heitzer, Enzo Kok en Jacques Vriens.

In 1880 richtte de toenmalige kasteelheer van Kasteel Eijsden de Harmonie Sainte Cécile op. Sindsdien wordt het presidentschap van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile van kasteelheer op kasteelheer doorgegeven. In 1942 overschaduwde de vervolging van graaf Raphaël De Liedekerke deze traditie. Samen met de gebroeders Smeets, bestuursleden van onze harmonie, werd hij ter dood veroordeeld en gefusilleerd. De mannen waren betrokken bij verzetsacties.

Het concert begint om 20.00 uur, vooraf is er vanaf 18.30 uur een bevrijdingstocht door het centrum van Eijsden.

Een dag later, op zaterdag 14 september , is er een bijzonder concert op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten, verzorgd door de Koninklijke Oude Harmonie uit Eijsden. Hier worden twee speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muzikale werken ten gehore gebracht: Remount en Silent & White.

Op zondag 15 september wordt dan de 2e symfonie van Mahler gespeeld door de philharmonie zuidnederland. Dit is het officiële 'Liberation concert', gespeeld op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten. De toegang is gratis.

______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook