Beter een goede buur, dan een verre vriend

Better food, better life

Maandag 2 september 2019

Daily Fresh Food uit Geleen produceert verse producten en maaltijden, bereidt in de grootste slow cook-keuken van Nederland.  Het bedrijf levert van eetcafé tot sterrenzaak en van zorginstelling tot academisch ziekenhuis. Het produceert op jaarbasis maar liefst 6 miljoen maaltijden. Maaltijden die niet alleen smakelijk zijn, maar ook nog eens gezond.  ‘Better food, better life’ prijkt niet voor niets op gevel. Door in te spelen op de wensen van hun klanten groeit Daily Fresh Food nog ieder jaar gestaag en om ervoor te zorgen dat al die medewerkers veilig hun werk kunnen blijven uitvoeren, werken ze al jaren samen met ‘buurman’ Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV. Angie Schijns, medewerker Bedrijfsbureau bij Daily Fresh Food en Rob Koopmans, Accountmanager bij Acaleph, vertellen over hun samenwerking.

Brand
Het begon allemaal in 2011, toen er een fikse brand ontstond bij Daily Fresh Food in Geleen. ,,Veiligheid stond bij ons altijd al hoog op de agenda, maar toch zie je dat het onverhoopt een keer mis kan gaan,” zegt Angie Schijns. ,,Acaleph, toen nog niet onze vaste veiligheidspartner, heeft ons toen bijna letterlijk uit de brand geholpen. Directeur Joey Nijsten hoorde van de brand, snelde naar zijn zaak en heeft toen aangeboden om onze medewerkers, die zich verzameld hadden op de bedrijfsverzamelplaats, onderdak te bieden in de bedrijfsloods van Acaleph. Het is een cliché, maar op zo’n moment klopt de uitdrukking ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ echt. Mede door het snelle en adequate handelen van Acaleph bleef de rust bewaard onder de medewerkers en is iedereen in veiligheid gebracht.”

Veiligheid voorop

“Meteen na de brand hebben we de koppen bij elkaar gestoken,” zegt Schijns. ,,Samen met Acaleph hebben we een nieuw bedrijfsnoodplan opgesteld en hebben we gekeken naar de mogelijkheden om ons veiligheidsbeleid nóg beter af te stemmen op onze wensen en risico’s.” Het werd het begin van een samenwerking die inmiddels al 8 jaar voortduurt. ,,Ieder jaar worden alle BHV-ers binnen de organisatie opnieuw getraind en de veiligheidskundigen worden waar gewenst bijgestaan,” zegt Koopmans. ,,Ook wordt de EHBO-kennis van de medewerkers met regelmaat bijgespijkerd en verzorgen we diverse interne transportopleidingen.” “Voordeel van Acaleph vinden wij dat het een partner is die écht met je meedenkt en zijn trainingen volledig afstemt op de eigen, herkenbare werkvloer, inclusief de inzet van LOTUS-slachtoffers (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers, red) indien gewenst,” vult Schijns aan. “Het is een toonaangevende opleider in de regio die persoonlijk contact en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dat werkt prettig, los van het feit dat het natuurlijk ook nog eens onze buurman is en de lijntjes ook om die reden al zeer kort zijn. Rob en ik lopen regelmatig even bij elkaar binnen wanneer er een veiligheid-gerelateerde vraag speelt.”

De toekomst
‘Een vitaal leven, voor iedereen!‘, dat is waar Daily Fresh Food zich hard voor maakt. Met steeds meer kennis over voeding, bereidingswijze en het ruime assortiment gepersonaliseerde voeding voor ouderen en mensen met een specifieke voedingsbehoefte. Kennis die het bedrijf met zijn team van voedingswetenschappers, chefkoks en diëtisten volledig in eigen huis heeft. ,,We maken onze maaltijd vers in eigen keuken conform de sous vide-kooktechniek. Een techniek waarbij vitamines, voedselveiligheid én smaak optimaal behouden blijven'', zegt Schijns. ,,Een unieke combinatie waar we geregeld het nieuws mee halen. Want ook topsporters weten ons te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Limburg Lions, running team NN en recent aan zwemmer Maarten van der Weijden, die allen om deze redenen juist voor ónze maaltijd kiezen.''

Samenwerking
Ook op kleinere schaal staat het bedrijf altijd open voor mooie initiatieven en samenwerkingen die de visie onderstrepen. ,,Samen met ‘buren’ Acaleph en Bidfood bijvoorbeeld hebben we een diner georganiseerd voor minderbedeelden in de Westelijke Mijnstreek,” zegt Schijns. ,,Onze maaltijden worden dagelijks in heel Nederland en België geleverd en geconsumeerd, maar om op zo’n manier lokaal, samen met je collega-ondernemers, iets voor je directe omgeving te doen, geeft erg veel voldoening en smaakt zeker naar meer.” Koopmans sluit zich daar volledig bij aan. “Het is gewoon prettig samenwerken. In onze core-business, en daarbuiten.  We spreken dezelfde taal. Kortom; op naar de vólgende 8 jaar!”

___________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

Lees ook