Vanaf het VIP-terras wielerkoers  

Ridderronde nu RSM/Wealer

Zaterdag 10 augustus 2019


Het weer was te slecht om massa's volk te trekken naar de Ridderronde, die tegenwoordig de RSM-Wealerronde heet. In Maastricht maakt dat niet zoveel uit, ook niet wie wint eigenlijk, het gaat om de gezelligheid rondom de koers in het centrum van de stad.

Door het slechte weer kwamen er veel minder toeschouwers opdagen, op vele plekken langs het parcours stond er niemand achter de drankhekken. Pech voor de organisatie, niks aan te doen. Maar bij de finish aan de Kesselskade was het druk vanwege de aanwezige VIP-tenten. Daar konden de gasten van de sponsoren bijpraten over de vakantie, terwijl ze nog een glimp meekregen van Philippe Gilbert die mocht winnen. Bij de dames was Jip van den Bos de snelste, dat kwam goed uit want sponsor Boels Dolmans had de meeste meters reclameborden aan de meet.

Hoewel vele VIP's nog met vakantie zullen zijn - die zijn allemaal terug met het Preuvenemint - waren er toch al aardig wat ondernemers en aanhang, die kwamen kijken. In de cafés ernaast geen VIP's maar wel 'echte Maastrichtenaren' die volop aan het feesten waren. Hier en daar zelfs een orkest, en zo werd het ondanks de regen toch nog gezellig.

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram