L’Histoire du Soldat als ‘Helpoortconcert’

Meesterwerk Stravinsky in het kader van 75 jaar bevrijding

Dinsdag 27 augustus 2019

Op zaterdag 7 september 2019 houdt Stichting Jekerklassiek samen met Stichting Cultura Mosae het ‘Helpoortconcert’, een klassiek concert met musici van philharmonie zuidnederland. De uitvoering vindt plaats in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van Limburg.

Zeven musici brengen Igor Stravinsky’s L’Histoire du Soldat ten gehore, samen met verteller Bart Moeyaert. Het tijdloze dilemma van macht en geld is de rode draad van het verhaal. Een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel in ruil voor macht en geld. Dit verhaal is eeuwenoud, maar nog altijd pijnlijk actueel. Net als de onovertroffen muziek van Stravinsky.

Het bevrijdingsconcert bij de Helpoort, aan het einde van de Sint Bernardusstraat, begint om 20.30 uur is gratis toegankelijk. Bezoekers die geen plek weten te bemachtigen bij de Helpoort kunnen het concert live volgen op een projectiescherm aan de andere kant van de wal, in het Stadspark.

Bij slecht weer zal het concert verplaatst worden naar de Waalse Kerk (Sint Pieterstraat 6). Dit zal tijdig bekend worden gemaakt via de website en social media.

Kijk voor actuele informatie over het Helpoortconcert in Maastricht op www.culturamosae.nl en www.jekerklassiek.nl

Fotobron: JekerKlassiek
__________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook