Dag in dag uit achter de toetsen

Daniel Verstappen maakte van zijn kinderhobby zijn beroep

Auteur: Demy Janssen
Dinsdag 13 augustus 2019

Op zijn vijfde speelt hij voor de eerste keer piano. Sindsdien is er geen dag voorbij gegaan dat Daniel Verstappen geen muziek gemaakt heeft. Muziek is niet alleen zijn passie; het is inmiddels ook zijn beroep.

Daniel Verstappen
,,Mijn familie is absoluut niet muzikaal, er was iedere generatie wel iemand die iets met muziek deed, maar het is me niet bepaald met de paplepel ingegoten,’’ zegt Verstappen. Dat hij zelf op zijn vijfde wel achter de toetsen kruipt, komt eigenlijk helemaal vanzelf en ook helemaal uit hemzelf. Hij danst, zingt en maakt muziek. De piano blijkt hét instrument waar hij zijn emoties in kwijt kan, en mee kan uitdrukken.

Van hobby naar professie
Vanaf het moment dat hij zijn eerste noten speelt, weet hij dat dit zijn ding is. De piano is als een soulmate voor Verstappen. Op zijn vijftiende begint hij aan de middelbare Muziek opleiding in Leuven, op zijn zestiende staat hij voor de eerste keer op het podium. Dit ziet hij als het begin van zijn professionele muzikale carrière. Waarin optredens met grote namen, zoals Andrea Bocelli, hem altijd zullen bijblijven. Na het afronden van zijn middelbare opleiding, behaalt Verstappen de Bachelor en later de master in muziek aan het befaamde Lemmensinstituut in Leuven.

Als kind ziet Verstappen de piano als een middel om zijn gevoel te uiten. Als volwassene bespeelt hij de toetsen omdat hij voelt dat hij op die manier mensen kan verbinden en zelf de interactie kan aangaan met zijn publiek.

Maken, componeren en uitbrengen
Inmiddels is Verstappen behalve pianist ook componist en perfomer. Dat betekent dat hij, ondanks het feit dat hij vrij klassiek geschoold is, in zijn muziek graag cross-overs verbindt tussen diverse muziekstijlen. Hij heeft getoerd als performer en combineert praktisch alles dat gecombineerd kan worden.

Zijn stijl is het beste te omschrijven als neo-klassiek met elektronische invloeden. Daarbij vindt Verstappen de beleving belangrijk. Alles moet kloppen, van de aankleding tot de laatste noot.

Live
De muzikale kunsten van Daniel Verstappen zijn op vele podia in de regio (en daarbuiten) te bewonderen. Zelf organiseert Verstappen shows waarin hij pop en klassieke muziek combineert en imagination concerts waar hij teruggaat naar zijn klassieke opleiding. Ook stond hij begin deze zomer op het podium tijdens de derde editie van de Chapeau Château Fair. Op zijn website is een totaaloverzicht van zijn aanstaande evenementen te vinden. Sinds kort is Daniel Verstappen officiële partner van House of Weddings, naar eigen zeggen ‘de Michelin-gids onder de Belgische wedding planners.’

Dit najaar brengt Verstappen een nieuw album en videoclip uit.

Daniel Verstappen – www.danielverstappen.com

____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <


Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram