Wout Bru en Le Sanglier des Ardennes

Grenzeloos genieten op slechts een uurtje rijden van Maastricht

Branded content
Dinsdag 16 juli 2019

In België geldt hij als een absoluut fenomeen, maar in Nederland hebben nog maar weinig mensen van hem gehoord: Wout Bru, voormalig tweedsterrenchef in Frankrijk en sinds enkele jaren chef-kok en mede-eigenaar van het luxueuze hotel-restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy. Eind augustus komt hij naar Maastricht, waar hij vier dagen lang te gast is op het Preuvenemint. Hij bemant er een stand, samen met het Maastrichtse restaurant Le Bouchon d’en Face.

Kleinste stadje
Wout Bru’s tegenwoordige thuishaven Durbuy is een pittoresk stadje met slechts vierhonderd inwoners in de Belgische Ardennen, op nauwelijks een uurtje van Maastricht. Voor zover bekend is het aan de rivier de Ourthe gelegen Durbuy het kleinste stadje van West-Europa. Inwoners van België gaan er graag heen. Om tot rust te komen, actief dan wel passief te genieten van de schitterende na-tuur en de twee nabijgelegen golfbanen, of om zich gastronomisch in de watten te laten leggen in de prachtige horecagelegenheden.Het bekendst is Durbuy vanwege Le Sanglier des Arden-nes, een luxueuze hostellerie met onder andere een gastronomisch restaurant (Le Sang-lier des Ardennes by Wout Bru), een trendy restaurant waar topgerechten uit alle delen van de wereld worden geserveerd (La Bru’sserie) en tal van mogelijkheden op het gebied van wellness. Een plek bij uitstek om op hoog niveau het culinaire avontuur aan te gaan, of om even heerlijk te ontsnappen uit de drukte van alledag, waarbij het ene het andere niet hoeft uit te sluiten.

Voorgoed verkocht
De komst van Wout Bru naar het Preuvenemint 2019 is mede bedoeld om Le Sanglier des Ardennes meer bekendheid te geven bij het Nederlandse publiek. „Voor Belgische liefhebbers van de betere keuken zijn La Bru’sserie en Le Sanglier des Arden-nes bekende namen, maar in Nederland weten nog maar weinigen wat Durbuy te bieden heeft,” aldus Wout Bru. „Als ze er eenmaal zijn geweest, zijn ze voorgoed verkocht.”

www.sanglier-des-ardennes.be

______________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram