Weer leven in De Stokerij van Kuringen

Hasselt behalve jeneverstad straks ook stad van de gin

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Woensdag 3 juli 2019

Ze waren er allemaal: ex-topvoetballer- en trainer Luc Nilis, oud-verdediger van KRC Genk Eric Matoukou, doelman Nordin Jackers en ex-zwemster en politica Jasmine Vangrieken. Om er maar eens enkelen te noemen. Heel de sport-, politieke - en mediawereld was aanwezig bij de opening van De Stokerij in Kuringen.  Het imposante en  geklasseerde erfgoedpand van de voormalige Jeneverfabriek Claes vormt vanaf nu dé uitvalsbasis van Fabulous Drinks, het concept van ex- TVL schermgezicht Philip De Hollogne en Thomas Buffel, de vroegere aanvoerder bij voetbalploeg KRC-Genk.  

  

In een speciale tastingcorner laten ze je proeven van prachtige premium- of label gins en veel meer. 'Vlak naast de oude jeneverstokerij' heeft Stijn Vankrunkelsven (bekend als ‘The Foodmaker’) een mooie gastro-pub met feestzaal ingericht waar het ongedwongen tafelen is.

Beleving en lifestyle. Dat zijn de sleutelwoorden voor de Stokerij. ,,Alles begon met het huwelijk van Thomas Buffel en wijlen Stephanie De Buysser in 2016”, vertelt Philip De Hollogne. ,,Toen hebben we een speciale gin op het feest geïntroduceerd. Van het één kwam het ander. We zetten nu twintig premium- en andere exclusieve labelgins in de markt. Daarmee staan we in de top 10 van België, vlak onder de grote jongens. Maar Famous Knokke heeft ons al gevonden, net als de Michelinchefs Roger Vandamme en Luc Bellings.  Niet onlogisch als je weet dat wij met Davy Gilis, de bekendste gin-mixer van de regio hebben weten te strikken.”

Naast een mooie smaaksamenstelling zoekt Gillis volgens Philip De Hollogne ook naar de ultieme ginpairing. ,,We willen met hem nog andere spirits op de markt brengen onder de naam Fabullous Drinks. Hasselt wordt behalve jeneverstad straks ook stad van de gin! We gaan Fab Fridays , workshops, tastings en andere feestjes organiseren.  Zo komt er letterlijk weer leven in de Stokerij, want dit prachtige pand heeft al veel te lang leeggestaan.”

Voor meer info: www.fabullous.be en www.festijn-events.be


________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook